Eskişehir Gezisi

Eskişehir Gezisi

28 KASIM 2021 GÜNÜBİRLİK ESKİŞEHİR GEZİSİ

Kişi Başı 235 Liradır

Devrim Arabası – Kent Park – Balmumu Heykeller Müzesi – Sazova Bilim Parkı – Odunpazarı – Lüle Taşı Müzesi - Porsuk Çayı – Atlıhan El Sanatları Çarşısı

Bizimkent derneği önünden 01.00 ’da kalkacak olan otobüsümüz ile Eskişehir yolculuğumuza başlıyoruz. İzmit Yahyakaptan da kahvaltımızı aldıktan sonra Eskişehir'e vararak turumuza başlıyoruz. 1961 yılında yapılmış olan Türkiye’nin ilk ve tek yerli otomobili olan Devrim Arabasını ziyaret ediyoruz. Gazete ve televizyonlara konu olan ünlü yapay plajı olan Kent Park’ ı geziyoruz. Yılmaz Büyükerşen imzalı Balmumu Heykeller Müzesi ‘ni ziyaret edip fotoğraflarımızı çektikten sonra belirlenen noktada öğle yemeği için serbest zaman veriyoruz. Yemeğimizin ardından Sazova Bilim Parkı’ nın içerisindeki Korsan Gemisi ve Kremlin Sarayı’nı panaromik olarak görerek 19.yüzyıl mimarisinin en güzel örneklerinden Odunpazarı’ na gidiyoruz. Eskişehir Odun pazarında 16. yüzyıl mimarisi olan Kurşunlu Külliyesi ‘ ni panoramik olarak ziyaret edip , Eskişehir in simgesi haline gelmiş Lüle Taşı Müzesi ‘ni gezme imkanı. Venedik kanallarını anımsatan Porsuk Çayı ‘nda yapılacak keyifli tekne turu sonrasında Lüle taşı, gümüş işlemeciliği geleneksel ve yöresel el sanatlarının üretildiği Atlıhan El Sanatları Çarşısı’nda verilecek serbest zaman sonrasında İstanbul’a geri dönüşe geçiyoruz. Sizleri aldığımız yerlere bırakarak turumuzu sonlandırıyoruz.

Dâhil olan hizmetler

Yolda alınacak kahvaltı