Çanakkale Şehitlik Gezisi

ÇATALCA TRAVEL - BİZİMKENT DERNEK İŞBİRLİĞİ İLE

GÜNÜBİRLİK ÇANAKKALE ŞEHİTLİK TURU 23 MART 2019 CUMARTESİ KİŞİ BAŞI : 160 LİRA

Sabah kahvaltısı ve öğle yemeği fiyata dahildir.

23 Mart 2019 cumartesi günü Sabah saat 04:00 da Bizimkent dernek otoparkından hareket ediyoruz . Yolda alacağımız kahvaltı sonrasında Gelibolu Milli Parkına gidiyoruz. Bölgedeki turumuza Kilitbahir’den başlıyoruz. Kilitbahir Kale’sini aracımızdan panoramik olarak gördükten sonra Çanakkale Cephesi’nin unutulmaz Kahramanlarından Havranlı Seyit Onbaşı’nın heykelinde ilk fotoğraf molamızı veriyoruz. Ocean adlı İngiliz Savaş Gemisi’nin batmasına sebep olan 275 kg ağırlığındaki top mermisini 3 kez namluya sürmeyi başaran Koca Seyit hakkında rehberimizin anlatımlarını dinledikten sonra Mecidiye Tabyasına geçiyoruz. Burada rehberimizin sunumunu dinliyoruz ve fotoğraflarımızı çekiyoruz. Her yıl 18 Mart Çanakkale Şehitleri’ni Anma Günü’nde törenlerin düzenlendiği Çanakkale Şehitler Abidesi’ne gidiyoruz. Tören alanı, Abide, Savaş Kabartmaları, Meçhul Asker, Morto koyu hakkında rehberimizden bilgi alıp fotoğraflarımızı çektikten sonra Seddülbahir Köyü’nden geçerek Ertuğrul Koyu’na yukarıdan bakıyor burada bir başka kahramanımız olan Yahya Çavuş Anıtı’nı ziyaret ediyoruz. Panoramik olarak İngilizlerin Helles Cape Anıtı’nın görülmesinin sonrasında Dünya’nın en kanlı savaşlarından birisi olan Çanakkale Cephesi’ndeki, savaş döneminden kalma gerçek mermi, top güllesi,tüfek, şarampel parçası gibi ürünlerin sergilendiği Alçıtepe Köyü’ndeki Salim Mutlu Harp Koleksiyonları Müzesi’ne geçiyoruz. Müze gezimizin ardından gazilerimizle birlikte yabancı askerlerin de aynı alanda tedavi edildiği Zığındere Mevkii’ndeki Sargı Yeri Şehitliği bir sonraki durak noktamızı oluşturuyor. Sargı Yeri’ni gezdikten sonra Mehmetçiğe Saygı Anıtı’na doğru gidiyoruz. Rehberimizden anıt hakkından bilgi alıp Anzac Askerleri’nin en önemli anıtı olan Yalnız Çam(LonePine) Anıtı’na geçiyoruz. Sonrasında Kırmızı Sırt Bölgesi’ne vardığımızda birbirine çok yakın olan Türk ve Anzak Askerleri’ne ait siperleri görüyoruz. Mustafa Kemal’e bağlı olan 57. Alay’a ait şehitlerimize ulaştığımızda ise aracımızdan iniyor anıtın açılısına torunu Eylül ile birlikte katılan Hüseyin Dede ile Eylül’ün heykelini görüp Mustafa Kemal’in “Ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum” diye seslendiği 57. Alay’a ait şehitliği ziyaret ediyoruz. Sonrasında Mustafa Kemal’in Türk Ulusu’na bağışladığı yer olarak da anılan Mustafa Kemal’in bir şarapnel parçası sonucu cep saatinin parçalandığı yer olan Conk Bayırı’ndaki ziyaret esnasında Yeni Zelandalılara ait anıtı da görüyor. Anzac Cove ve North Beach olarak adlandırılan ve düşman birliklerinin ilk çıkarmayı yapıp, düşmana kurşunun ilk sıkıldığı bu bölgeyi korumakla görevli birliklerimizin hazırlandığı ve Mustafa Kemal ATATÜRK‘ün savaşı beklediği yer olan Bigalı Köyü ve buradaki Atatürk Evi Müzesi son durak noktamız. Bigalı köyü gezimiz sonrası dönüş yoluna geçiyoruz.

Ücrete Dahil Olanlar Ulaşım Rehberlik hizmet Otobüs içi ikramlar Sabah kahvaltısı Öğle yemeği

Ücrete Dahil Olmayanlar: Tüm kişisel harcamalar Müze Ören giriş ücreti

Türsab Belge Numaramız: 9853